Tandbesvär - Primärtandvården

Fyll i formuläret

Vi ser fram emot att höra från dig.

Tandbesvär

Start » Tandbesvär

Tandbesvär är vanliga

Här nedan listar vi några av de vanligaste.

Dålig andedräkt

Dålig andedräkt kan komma i perioder eller i längre perioder och kan vara väldigt frustrerande. Många tror att dålig andedräkt kommer från magen men i 90 % av fallen kommer odören från munhålan. Lukten kommer från bakterier i munnen som bryter ner matrester och frigör svavelföreningar. Dessa föreningar luktar illa och det är det som vi kan uppfatta som dålig andedräkt.

Tand- och bettavvikelser

Stora bettavvikelser i form av sneda och vridna tänder är svåra att hålla rena och kan på lång sikt orsaka problem i form av ökad risk för hål och tandlossning.
Barn som har stora överbett (utstående framtänder) kan lätt få skador på tänderna. Talet kan påverkas och tänderna kan få ett onormalt slitage. Tala gärna med din tandläkare hos oss om du har frågor om ditt barns bett.

Tandvårdsrädsla

För många kan det vara obehagligt att gå till tandläkaren och lider av tandvårdsrädsla eller tandläkarskräck i mer eller mindre grad. Vissa undviker helst att gå till tandläkaren överhuvudtaget då 5 % av befolkningen har fobi för tandvård.

Informera oss gärna innan besöket om du är tandvårdsrädd då vi gör allt vi kan för att du ska känna dig trygg innan, under och efter behandlingen.

Tandvärk

Tandvärk är ett vanligt besvär som kan uppstå av olika anledningar, många gånger beror det på tandnerven som blivit infekterad eller inflammerad.