Lagningar & fyllningar - Primärtandvården

Fyll i formuläret

Vi ser fram emot att höra från dig.

Lagningar & fyllningar

Start » Lagningar & fyllningar

Om kariesprocessen sprider sig in i tanden behöver den sjuka vävnaden tas bort och ersättas med en fyllning som till vardags kallas att ”laga ett hål”. På Primärtandvården använder vi beprövade och godkända tandfyllningsmaterial av god kvalitet samt har 2 års garanti på fyllningar.

Komposit är det material som används mest frekvent för fyllningar och kan användas främst till att laga hål i tänderna samt även vid estetisk tandvård för att bygga på eller täcka skadade tänder. Komposit är ett tandfärgat naturtroget plastmaterial och finns i olika nyanser för att matcha färgen på dina tänder.

När tanden är preparerad och tandläkaren tagit bort all karierad tandvävnad görs tanden ren och kompositen appliceras i tanden. När kompositen härdats är lagningen färdig och du kan återgå till ditt normala liv. Mat och dryck kan inmundigas direkt efter behandlingen.

Om lagning inte är ett alternativ och skadan är för omfattande för en fyllning finns andra behandlingar, läs mer om:

Boka tid för en undersökning om du misstänker att du har hål i tänderna så rekommenderar vi att en tandläkare utför en undersöker och planlägger fortsatt behandling.

Boka tid