Vuxentandvård - Primärtandvården

Fyll i formuläret

Vi ser fram emot att höra från dig.

Vuxentandvård i Göteborg

Tandvård är en grundläggande del för upprättandet av ett stabilt hälsotillstånd. I Sverige är vi duktiga på att implementera tandvårdsrutiner hos unga, vilket lett till att befolkningen i stort har god munhälsa.

Boka tid

Start » Vuxentandvård

I Sverige får vi ekonomiskt stöd för minskade kostnader vid tandläkarbesök och Försäkringskassan bistår både med allmänna tandvårdsbidraget samt högkostnadsskydd.

Läs mer om ATB (allmänna tandvårdsbidraget) och högkostnadsskydd.

Regelbundna undersökningar

Basundersökningen innefattar röntgenbilder som bland annat kan visa om du har hål i tänderna, det finns även möjlighet till annan röntgen som panoramaröntgen för att se hela bettet och således upptäcka sjukdomssymptom och cystor.

Att vara tandvårdsrädd är ganska vanligt. En del känner rädsla som kan liknas vid panik, andra känner lite obehag inför besöket. Rädslan kan bottna i tidigare erfarenheter eller upplevelser som man varit med om i samband med tandvård. Vi på Primärtandvården har förståelse för detta och arbetar aktivt för att du ska känna dig trygg och mota bort dina negativa anknytningar till tandvård med tiden.

När kontaktar jag min tandläkare?

  • Tidsbokning för undersökning (kontrollera dina tänder och förebygga problem i framtiden).
  • Vid tandvärk eller när det ömmar/ilar när du tuggar eller efter du ätit eller druckit varmt/kallt.
  • Om du är svullen i mun eller ansikte.
  • Om du råkat ut för trauma som gett tandskador.

Boka tid