Barntandvård - Primärtandvården

Fyll i formuläret

Vi ser fram emot att höra från dig.

Barntandvård i Göteborg

I Västra Götaland är tandvård gratis för barn och unga vuxna till och med det år man fyller 23. Primärtandvården har breda kunskaper om barntandvård och utför allt från enkla till avancerade behandlingar.

Boka tid

Start » Barntandvård

Första besöket
När barnet är tre år är det dags för första besöket hos tandläkaren. Vi har ett ansvar att kalla barn och ungdomar på regelbundna besök. Det är viktigt att du listar ditt barn hos en tandläkare för att säkerställa god munhälsa för att minimera risken för sjukdomar och tandproblem senare i livet.

Primärtandvårdens mål är att ditt barn ska känna trygghet hos oss och i tandläkarmiljön. Med gedigen kunskap och erfarenhet av barntandvård utgår vi alltid från ditt barns individuella behov. Ditt barn undersöks och behandlas av erfarna tandläkare och får tillgång till tandbehandlingar samt förebyggande tandvård. Vi hjälper även ditt barn med tandreglering vid behov. Ser allt bra ut kallas ditt barn vartannat år.

Hos oss på Primärtandvården är ditt barn i trygga händer!

Mjölktänder

Barnets första uppsättning av tänder kallas mjölktänder. I 6-års åldern och framåt tappas dessa och de permanenta tänderna växer fram.

Om en mjölktand slagits ut ska den aldrig sättas tillbaka medan permanenta tänder försiktigt bör tryckas tillbaka. Om ditt barn slår ut en mjölktand bör du kontakta en tandläkare omgående som kontrollerar om den permanenta tanden som ligger i tandköttet skadats. Det är även vanligt att tandköttet, slemhinnor eller läppen skadats som också bör kollas upp hos din tandläkare.

Vissa barn saknar anlag för permanenta tänder och idag finns många alternativ för att optimera bettet både funktionellt och estetiskt. Tandreglering, implantat och broar är ett par ersättningsalternativ. Tandläkaren kan i samråd med föräldrarna skapa en individuellt anpassad behandlingsplan efter barnets tandutveckling.

Kontakta alltid en tandläkare när ett barn skadat sig i munnen, gärna omgående. För akuttid och rådgivning, ring oss på 031-25 50 37

Boka din nästa tandtid direkt online
Låt oss på Primärtandvården ta hand om dina tänder. Boka en tid som passar dig via vår onlinebokning. Varmt välkommen!

Boka tid