Tandimplantat Göteborg - Primärtandvården

Fyll i formuläret

Vi ser fram emot att höra från dig.

Tandimplantat

Start » Tandimplantat

På Primärtandvården arbetar vi med den senaste tekniken inom tandimplantat och kan ersätta förlorade tänder för enkla tandluckor eller hela tandimplantatbroar.

Vid behandling placeras en titanskruv (ett implantat) i käkbenet som får läka in och fästa i benet. Krona tillverkas sedan som fästs till skruven. När flera eller samtliga tänder saknas ersätts med tandimplantat där flera skruvar placeras till vilka en brokonstruktion fästes. Behandlingstiden för tandimplantat kan variera beroende på hur käkbenet ser ut samt vilka förarbeten som behöver utföras. Rimligtvis kan man räkna med cirka 4-6 månader för underkäken och 6-8 månader för överkäken.

Det kan även vara bra att veta att vissa förutsättningar avgör tandimplantatbehandling som att tillräckligt med ben måste finnas tillgängligt, att benet har god kvalité samt att implantaten kan placeras på ett korrekt sätt utseendemässigt och för god funktion. Dessa faktorer kan avgöras efter en röntgenundersökning samt kontroll av bettet.

Behandlingen är inte smärtsam eftersom man alltid får bedövning, dock kan det kännas lite efter att bedövningen släppt. Fördelen med tandimplantat är att de sitter fast och känns som de egna tänderna. Tandimplantat ser ut som naturliga tänder och är enkla att tugga med.

Precis som de naturliga tänderna måste tandimplantat dagligen skötas om med tandborstning och tandtråd samt undersökas regelbundet hos tandläkare. Vid undersökning tittar man efter för att se så tandkött och ben omkring tandimplantatet är friskt för att man inte ska drabbas av implantatlossning.

Ålder avgör inte förutsättningarna dock kan vissa sjukdomar och rökning försämra prognosen och det är därför viktigt att kontakta läkare innan en påbörjad implantatbehandling för att lämna en hälsodeklaration till din tandläkare.

Efter din första undersökning får du alltid en kostnadsberäkning av din tandläkare och slutkostnaden varierar. Primärtandvården är ansluten till Försäkringskassan vilket innebär att du har ett högkostnadsskydd som gör att du får ersättning vid större behandlingar. Du kan även dela upp din betalning hos oss genom att fylla i ansökningsblankett vid ditt besök hos oss, fråga gärna i receptionen.

Boka tid