Behandlingar - Primärtandvården

Fyll i formuläret

Vi ser fram emot att höra från dig.

Behandlingar

Start » Behandlingar

Akuttandvård

Behöver du hjälp omgående?
Ring oss för snabb akuttandvård:
Välj klinik

Boka tid Läs mer

Vuxentandvård

Tandvård är en grundläggande del för upprättandet av ett stabilt hälsotillstånd. I Sverige är vi duktiga på att implementera tandvårdsrutiner hos unga, vilket lett till att befolkningen i stort har god munhälsa.

Boka tid Läs mer

Barntandvård

I Västra Götaland är all tandvård gratis för barn och unga vuxna upp till och med det år man fyller 23. Primärtandvården har breda kunskaper om barntandvård och utför allt från enkla till avancerade behandlingar.

Boka tid Läs mer

Tandimplantat

På Primärtandvården arbetar vi med den senaste tekniken inom tandimplantat och kan ersätta förlorade tänder för enkla tandluckor eller hela tandimplantatbroar.

Boka tid Läs mer

Bettskena

Vid en undersökning hos tandläkaren upptäcka slitage på tänderna som uppkommit genom tandgnissling. Tandläkaren känner även på musklerna kring käkarna för att upptäcka ömma punkter. Behandlingen baseras på din individuella situation och de förutsättningar som föreligger.

Boka tid Läs mer

Fyllning/lagning

Om kariesprocessen sprider sig in i tanden behöver den sjuka vävnaden tas bort och ersättas med en fyllning som till vardags kallas att ”laga ett hål”. På Primärtandvården använder vi beprövade och godkända tandfyllningsmaterial av god kvalitet samt har 2 års garanti på fyllningar.

Boka tid Fyllning/lagning

Tandlossning

Om tandköttet blöder när du använder tandborste eller tandtråd kan det vara en indikation på en pågående inflammation i tandköttet (gingivit). Ett friskt tandkött är stramt kring tanden och blekrosa till färgen.

Boka tid Läs mer

Visdomständer

Visdomständernas placering i käkbenet syns på röntgenbilder och tandläkaren kan se om det eventuellt kan uppstå problem.

Boka tid Läs mer

Tandreglering

Tandreglering, även kallad ortodontisk behandling blir allt vanligare. Tandluckor kan genom förflyttning av tänder slutas. Behandlingen är avancerad men med goda möjligheter för ett lyckat resultat.

Boka tid Läs mer

Röntgen

Vanligtvis tittar vi efter infektioner, karies eller skador i munnen. Vi använder oss av modern röntgenteknik som är digital och kan snabbt visa bild på en datorskärm. Den senaste tekniken innebär lägre stråldoser än tidigare samt mer miljövänlighet då den digitala tekniken inte kräver framkallning.

Boka tid Läs mer

Estetisk tandvård

Estetisk tandvård avser behandlingar som utförs av skönhetsskäl som exempelvis tandblekning, skalfasader/porslinsfasader, puts/polering, fylla gluggar eller tandssmycke.

Boka tid Läs mer

Rotfyllning

Vid en rotfyllning borras tanden upp och den inflammerade nerven (pulpan) tas bort och tanden spolas med bakteriedödande medel. Tanden får ett temporärt förband och vid nästa besök påbörjas själva rotfyllningen där de ihåliga kanalerna fylls med gummispetsar.

Boka tid Läs mer

Tandersättning

Det kan vara svårt att tugga eller le vid avsaknad av tänder. På Primärtandvården erbjuder vi dig flera olika lösningar för tandersättningar avseende skadade eller förlorade tänder.

Boka tid Läs mer

Kronor & broar

En bro eller krona utformas individuellt för varje patient som tillverkas på ett tandtekniskt laboratorium. I tandluckan skapas en hängande tand som sitter fast i stödtänder på var sida om tandluckan.

Boka tid Läs mer

Tandprotes

En tandprotes är en avtagbar ersättning som kan ersätta både enstaka förlorade tänder men även helt tandlösa käkar. Ofta fästs de med små klamrar till närliggande tänder som ligger i anslutning till protesen eller helt passivt mot slemhinnan.

Boka tid Läs mer