Tandreglering - Primärtandvården

Fyll i formuläret

Vi ser fram emot att höra från dig.

Tandreglering med Invisalign

Invisalign är en modern tandreglering/tandställning som inte syns och som åtgärdar bettfel, ojämna tänder samt gluggar.

Moderna metoder utvecklas i takt med att tandvården går framåt och anpassning sker utifrån vår livsstil.

Start » Tandreglering

Idag finns alternativ till den ”klassiska” tandställningen i metall. Vi på Primärtandvården har introducerat den moderna tandtegleringsmetoden som heter Invisalign där genomskinliga skenor av specialplast utför jobbet. Invisalign är tandställning för vuxna. Smärtfritt och som inte syns, med helt fantastiska resultat.

Boka en kostnadsfri konsultation hos din tandläkare för en bedämning om hur lång tid det uppskattas ta för dig att uppnå bästa möjliga resultat. Tandställning hos vuxna med ett leende du alltid önskat dig börjar på Primärtandvården.

Boka din tid eller ring oss nu!

Boka tid

Hur kan tandställningen inte synas?

Invisalign-metoden innefattar genomskinliga skenor som används för att flytta tänderna som inte syns när du pratar eller skrattar. Skenorna är individuellt anpassade efter just dina tänder vilket gör att det ser väldigt naturligt ut. Skenorna är tillverkade i ett ofarligt och godkänt material för medicinskt bruk.

Vilka regleringsproblem kan ågärdas med Invisalign?

 • Gluggar mellan tänder
  Flyttar tänder närmre varandra för att minska eller få bort gluggar mellan tänderna.
 • Trångställda tänder
  Drar isär tänder som ligger hoppressade.
 • Korsbett
  Käkarna är felriktade och bidrar till att tänderna inte är fixerade i en jämn tandrad.
 • Djupbett (överbett)
  Tänderna i överkäken är placerade långt framför underkäkens tandrad.
 • Öppet bett
  Luftutrymme mellan främre tänderna mellan överkäken och underkäken då man biter ihop

Inför behandlingen

Det är viktigt att ha gjort en vanlig tandläkarundersökning innan Invisalign-behandlingen påbörjas. Tandläkaren kommer att undersöka dina tänder och lyssna på dina önskemål och behov. Röntgen, foton och avtryck kommer tas på dina tänder.

Efter analys av avtrycken träffar du din tandläkare på nytt för genomgång av hur resultatet för dig kommer att bli. Om denna modell godkänns kan behandlingen påbörjas inom kort.

En Invisalign-behandling kan ta mellan 2 till 18 månader. Skenorna byts vanligtvis ut varje vecka och behandlingstiden avgörs av hur stor bettjusteringen är som ska utföras. En vanlig behandling tar i de flesta fall 3-6 månader.

Invisalign används hela dygnet (dag- och natt) och tas endast ut i samband med måltid, tandborstning och/eller när du använder tandtråd. Rökning och tuggummi rekommenderas ej. Din tandläkare kommer delge dig all nödvändig information inför behandlingen.

Gör det ont?

Invisalign gör inte ont men kan ömma och strama något i tänderna i samband med byte av skenor vilket dock är ett tecken på att behandlingen fungerar bra samt att skenorna pressar tänderna åt önskat håll.

Vad kostar det?

Kostnaden varierar beroende på om du vill behandla/reglera ena käken eller båda. Mindre omfattande korrigeringar kan kosta 30 000 kronor och större kan uppgå till en summa om 50 000 kronor. När du träffar din tandläkare får du ett kostnadsförslag samt en terapiplan.

Boka en kostnadsfri konsultation hos oss på Primärtanvården så får du en bedömning för hur lång tid det uppskattas ta att få det leende du alltid önskat dig!